"“DuPont is een ambitieuze en zorgzame werkgever en biedt allerlei mogelijkheden om je te ontwikkelen.”

DuPont  Dordrecht

'Lekker dichtbij en een prettige sfeer’

Zijn afstudeerscriptie voor de hbo-studie Logistiek en economie aan de NHTV Breda bracht hem bij DuPont in Dordrecht. “Ik woonde in Sliedrecht en kende het bedrijf. Viton® had de vraag of en hoe capaciteitsuitbreiding bij de VSOP-lijn mogelijk was. Met die opdracht ben ik aan de slag gegaan. Het resultaat was positief voor DuPont, maar ook voor mij, want ik mocht blijven. Op 1 augustus 2008 kwam ik in dienst.”

Sindsdien heeft Van Eijk een mooie variatie aan functies gehad. “Ik begon als asset planner bij Viton®. In die functie draaide het om het optimaal plannen van de productie in de drie fabrieken. Daarin kwamen commercie en operations samen. Al snel werden de financiën eraan toegevoegd en was ik ook cost analist. Vervolgens werd ik verantwoordelijk voor de invoering van een nieuw voorraadbeheersysteem. Het is mijn team gelukt om dit succesvol, dus zonder dat de productie moest worden stilgelegd, te doen. Daarna maakte ik deel uit van een team dat 'continu verbeteren' als opdracht had. Ik heb veel projecten in de monomeren gedaan en ontzettend veel kennis opgedaan. Toen DuPont de afsplitsing bekendmaakte van wat nu Chemours heet, kreeg ik de taak om binnen 1,5 jaar processen, mensen, vergunningen, computersystemen en nog veel meer te scheiden, zodat vanaf dag 1 Chemours en DuPont vlekkeloos en als twee onafhankelijke bedrijven verder konden draaien. Die missie is geslaagd. Zelf bleef ik bij DuPont en mocht aan de slag als operations manager voor de ECP-fabriek. Sinds maart 2018 draag ik ook de verantwoordelijkheid voor de operations van de Delrin® Compounding fabriek.”

Balans werk en privé
Hoe kijkt hij terug op de afgelopen tien jaar? “Het was en is hard werken, maar dat is prima. Ik houd van afwisseling en uitdagingen en heb ontzettend veel geleerd. Niet alleen in mijn dagelijkse werk, maar ook dankzij allerlei cursussen en trainingen. Ik vond en vind het werk ontzettend interessant en pluk nu van alle ervaringen de vruchten in mijn huidige functie. Het mooie is dat DuPont je veel verantwoordelijkheid geeft en als het goed gaat, ook steeds meer vrijheid. Ik vind DuPont een ambitieuze en zorgzame werkgever, met allerlei mogelijkheden om je te ontwikkelen en met oog voor de balans tussen werk en privé. Ik ben pas verhuisd met mijn gezin en ons tweede kind is op komst en daar is echt aandacht voor. Natuurlijk is het geven en nemen. Ook in mijn team doe ik het zo. Zolang je je werk goed doet, kun je meer je eigen tijd indelen en als je goed beargumenteert wat je wil, kan er veel. De sfeer is prettig en informeel, iedereen is in voor een geintje en serieus als dat nodig is. Wil je een baan met uitdaging en toekomst, dan raad ik je aan om voor de techniek en de chemie te kiezen.”

Meer ervaringen