"Er wordt goed gezorgd voor de medewerkers en veilig werken staat hier op een hoog peil."

DuPont  Dordrecht

'Lekker dichtbij en een prettige sfeer’

Hij werkt sinds 1989 bij DuPont in Dordrecht, woont in Papendrecht, is getrouwd met Ingrid en is de trotse vader van Anne (24) en Viggo (22). Ton van der Kuijl, laborant bij Delrin®, ziet het leven altijd van de zonnige kant. Hij is vrolijk, rustig en overziet alles goed, vinden zijn collega’s, familie en vrienden.

Hij begon 28 jaar geleden als uitzendkracht bij DuPont en heeft na die tijd heel wat omzwervingen gemaakt binnen het bedrijf. “Jarenlang werkte ik bij Lycra®/ Terathane® en nu al meer dan tien jaar als laborant bij Delrin®. In die functie ben ik verantwoordelijk voor de controle op de grondstoffen en de productie. Samen met mijn collega’s beoordeel ik of er tijdens het productieproces niets mis is en of het eindproduct voldoet aan de eisen die we daaraan stellen. Ik werk in ploegendienst en dat betekent dat ik ook geregeld ’s nachts aan de slag ben.” Door de jaren heen heeft hij veel zien veranderen bij het bedrijf. “Een ding is altijd hetzelfde gebleven. Er wordt goed gezorgd voor de medewerkers en veilig werken staat hier op een hoog peil. Mijn werk is heel afwisselend en ik heb veel contacten binnen het bedrijf. Sommige collega’s zijn door de jaren heen vrienden geworden. De sfeer is hier prettig en dat maakt het extra leuk.”

Fietsen
Wat hij ook fijn vindt, is dat hij elke dag op de fiets naar zijn werk kan. “Het is lekker dichtbij en het is heerlijk om in beweging te zijn voor en na je werk, dan houd je je conditie goed op peil. In mijn vrije tijd ben ik vaak op de spinfiets of de crosstrainer te vinden. Daarnaast zijn auto’s een grote hobby van me. Ik bezoek regelmatig autosalons of fabrieken van mooie automerken. Lamborghini, Porsche, Pagani…  Ik vind ze prachtig en kijk altijd meteen vol trots naar de rode knop van de autogordel die van Delrin® is gemaakt.” Naast auto’s en fietsen heeft Van der Kuijl nog een andere bijzondere passie. “Ik ben dol op ‘gekke’ schoenen. Ik heb ze in allerlei soorten; met bloemetjes, Delfts Blauw motief, kurk, paars, groen…  Ik stem mijn schoenkeuze af op het evenement waar ik naar toe ga en maak altijd een foto van zo’n happening in combinatie met mijn schoenen. Het biedt ook vaak gespreksstof, want de meeste mensen zeggen iets over mijn schoenen.” Naar het theater gaan en Nederlandstalige muziek luisteren staan ook op zijn lijstje van dingen die hij graag doet. “Ik ga bij voorkeur naar grote namen in kleine theaters en trek dan natuurlijk bijpassende schoenen aan. Wat betreft muziek zijn Pater Moeskroen en Mannen van Naam mijn favorieten.” Hij besluit: “Ik ben blij dat ik bij DuPont werk en hoop dat nog lang te mogen doen. Wat de toekomst brengt, moeten we zien, maar ik wacht het gewoon rustig af.”

Meer ervaringen