"Chemie biedt niet alleen gemak, maar redt ook levens.''

DuPont  Dordrecht

'Mensen doen ertoe bij DELRIN'

“Verandering is goed. Het houdt je scherp en verrijkt je.” Dat was de belangrijkste les die Selim Tasgin leerde toen hij bij de mijnendienst van de Koninklijke Marine werkte als monteur elektrotechniek. “Het was een dynamische omgeving en daar bleek ik goed in te gedijen, tegen mijn verwachting in. Ik heb er leren samenwerken onder steeds veranderende omstandigheden met steeds weer nieuwe mensen met ieder hun eigen denk- en werkwijzen. Een prima voorbereiding op mijn werk bij Delrin.”

In 1998 had DuPont in Rozenburg een vacature voor een operator electrical & instrumentation op de extruder plant. “Mijn tijd bij de marine zat erop. Als inwoner van Dordrecht kende ik DuPont als een goede werkgever. Ik heb gesolliciteerd en werd aangenomen. Tot de sluiting van de fabriek eind 2004 heb ik er met veel plezier gewerkt. Meedenken werd gestimuleerd en gewaardeerd. Ik kreeg alle ruimte om te kijken waar verbeteringen mogelijk waren en deze te realiseren.” Tasgin stapte over naar DuPont in Dordrecht. Eerst als operator electrical & instrumentation bij Delrin®, van 2008 tot 2017 als teamleider. Sindsdien richt hij zich op verschillende verbeterprojecten. “Als je je wilt ontwikkelen, dan kan dat bij DuPont, of het nu binnen je eigen vakgebied is of daarbuiten. Zo heb ik in Rozenburg het diploma VAPRO C voor operator gehaald en in Dordrecht hbo bedrijfskunde 1. Studeren is een investering in jezelf. Als je bij DuPont initiatief neemt en er echt voor wilt gaan, dan is er veel mogelijk.”

Eén wereld
Tasgin kan moeilijk stilzitten. “Niet roepen, maar doen is mijn motto. Ik houd van spinnen en hardlopen. Na de marathons van Rotterdam en Utrecht train ik nu voor die van Istanbul.” Voor het CDA zat hij van 2002 tot 2010 in de Dordtse gemeenteraad. “Ik kies altijd voor dialoog, voor verbinding, want alleen samen komen we vooruit. Ik vind het positief dat DuPont op meerdere manieren probeert de omgeving bij het bedrijf te betrekken. Wat we ons moeten realiseren, is dat we niet kunnen leven zonder chemie. Chemie biedt niet alleen gemak, maar redt ook levens. Kijk maar eens rond in de gezondheidszorg. Van een diabetesmedicijn tot orgaantransplantatie: ik ben blij dat scheikundigen die materialen hebben uitgevonden. En ja, die moeten ergens worden gemaakt. We hebben maar één wereld waar we zuinig op moeten zijn. Dan heb ik de chemie liever hier met alle strenge regels en goed toezicht dan ergens in China. DuPont is een goede werkgever, biedt werk aan veel mensen en is een belangrijke partner voor bijvoorbeeld het onderwijs, van basisschool tot universiteit. Mensen doen ertoe bij DuPont. Ik ben blij dat ik hier mag werken.”

Meer ervaringen