"We leggen de lat steeds hoger''

DuPont  Dordrecht

'Samenwerking is het sleutelwoord'

Na het vmbo, de havo en hbo chemische technologie was Patrick Tamerus nog lang niet uitgeleerd. Na een schakeljaar begon hij aan zijn master chemische technologie aan de TU Eindhoven en begin 2017 was hij klaar met zijn studie. Via via kwam hij bij Delrin terecht waar hij in de zomer aan de slag ging als procesengineer. “Ik heb een wat langere weg bewandeld, maar dat heeft als voordeel dat ik op allerlei werkniveaus ervaring heb opgedaan en met veel verschillende mensen heb gewerkt. Daar pluk ik dagelijks de vruchten van.”

Tamerus koos bewust voor een baan bij een productiebedrijf. “Delrin is een grote internationale organisatie met een boeiend productieproces. Ik werk met veel plezier bij de Delrin® fabriek op de afdeling waar het product wordt gemaakt. Ik heb een afwisselende functie op het gebied van de kwaliteit van de productie. Om ervoor te zorgen dat alles optimaal en 100% veilig draait in de fabriek bekijk ik de trends en probeer ik kwaliteits- of productieproblemen te voorkomen. Doen die zich toch voor, dan moet ik zorgen dat ze worden opgelost. Natuurlijk doe ik dat niet alleen. Samenwerking is het sleutelwoord. De sfeer bij Delrin is open, het bedrijf is niet hiërarchisch en ik kan bij iedereen binnenwandelen. Ik ben elke dag in de fabriek te vinden. Ik loop alles na en praat veel met de operators. Dat zijn zeer ervaren mensen met een schat aan kennis. Hun inbreng is onmisbaar om mijn coördinerende rol en die van trouble shooter goed te kunnen vervullen.”

Strak geregeld
“Als je in de chemie aan de slag gaat, weet je dat je niet bij een koekjesfabriek gaat werken, maar ik voel me hier echt veilig. Toen ik hier net begon, viel me meteen op hoe netjes het hier allemaal is en hoe strak alles is geregeld. Ik was echt onder de indruk. We doen het werk veilig of we doen het niet. Als student hoor en lees je dat over chemische bedrijven, maar in de praktijk bij Delrin is dit ook echt zo.” Op de vraag hoe hij zijn toekomst ziet, antwoordt Tamerus: “Binnen Delrin zijn er allerlei trainingen en cursussen en veel mogelijkheden om door te groeien. Je kunt je verdiepen en verbreden in je vak of je ontwikkelen richting management. De vraag daarbij is wat je zelf wilt. Dat bespreek je jaarlijks met je manager en dan kun je daarnaar toewerken. Ik zie volop mogelijkheden. Ik heb het erg naar mijn zin. In mijn functie maak ik ook deel uit van veel verbeterteams, want hoe goed we ook werken, het kan altijd beter. Niet alleen door de overheid, maar ook vanuit DelrinuPont zelf leggen we de lat steeds hoger. Met veiligheid, gezondheid en milieu ben je nooit klaar, dus ik zie genoeg uitdagingen.”

Meer ervaringen