“Met een boeiende opdracht bood DuPont me de kans snel veel te leren.” 

‘Betekenisvol werk’

Ze is ondernemend, gedreven en nieuwsgierig. Eigenschappen die Clarissa Amaral da Silva goed van pas kwamen tijdens haar stage bij DuPont. “Ik heb drie geweldige stagemaanden gehad. Zodra ik mijn master op zak heb, zou ik er graag aan de slag gaan. Ik wil betekenisvol werk doen en verantwoordelijkheden hebben en daarvoor biedt DuPont legio mogelijkheden.”

Na het behalen van haar bachelor Chemical Engineering aan de Braziliaanse Universidade Federal do Rio Grande do Norte begon Amaral da Silva in september 2016 aan de TU Delft met haar master. “De TU heeft op mijn vakgebied een van de beste masterprogramma’s ter wereld en Nederland staat bekend als een open en tolerant land. Mijn keuze was dus zo gemaakt. Een stage van drie maanden is onderdeel van het masterprogramma. Best kort, dus je moet snel veel leren. Met een boeiende opdracht bood DuPont mij die kans.” Haar stageopdracht bestond uit een experiment in het laboratorium van DuPont en een computersimulatie in het kader van het formaldehyde-reductieprogramma voor Delrin®. “Hier is een flink team mee bezig, niet alleen in Dordrecht, maar ook in Japan, Zwitserland en Amerika. Vanaf de eerste dag voelde ik me onderdeel van dat team, mede dankzij Paul Wijnands, research engineer bij DuPont Dordrecht en mijn stagebegeleider. Tijdens de vele conference calls werd direct een actieve bijdrage van me verwacht en mijn inbreng werd gewaardeerd, zo gaaf. Ook zijn er DuPont’ers naar Dordrecht gekomen om alle ontwikkelingen te bespreken. Het samenwerken met mensen met verschillende achtergronden qua cultuur, vakgebied en functieniveau vond ik een geweldige ervaring. Leuk en leerzaam.”

Talenten Ontwikkelen
Volgens Amaral da Silva zorgt DuPont goed voor de mensen, binnen en buiten de poort. “Veiligheid staat bij alles voorop. Er zijn strikte regels, niet alleen in de productie maar ook op kantoor en daar houdt iedereen zich aan. Doe je dat niet, bijvoorbeeld als je de leuning niet vasthoudt als je de trap op- of afgaat, dan word je daarop gewezen. Voordat je een fabriek in mag, krijg je een veiligheidstraining en wordt erop toegezien dat je alle persoonlijke beschermingsmiddelen draagt. Verder kent iedereen elkaar, is de sfeer informeel en collegiaal en zijn de lijnen kort. Het is allemaal goed georganiseerd, met prima voorzieningen en een duidelijke structuur waarbinnen je veel vrijheid krijgt om je werk te doen. DuPont is toonaangevend en biedt ontzettend veel mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen. Het bedrijf onderzoekt en investeert heel veel om zijn voetafdruk op het milieu steeds verder terug te brengen. In dat kader staan er uitdagende projecten op stapel in mijn vak. Daar zou ik me zo graag mee bezighouden.”

Meer ervaringen