APPARATUUR DUPONT KRIJGT TWEEDE LEVEN BIJ
DA VINCI COLLEGE

Dordrecht, 26 januari 2018

René Wittekoek, E&I technician bij DuPont in Dordrecht (links op de foto), overhandigde donderdag een aantal niveautransmitters aan Robert Jan Joosse, docent van Da Vinci College in Dordrecht. DuPont gebruikt transmitters onder meer om vloeistofniveaus in tanks te meten. 

“De apparatuur komt in ons onderwijs heel goed van pas”, aldus Robert Jan. “Hiermee kunnen onze leerlingen ervaring op doen aan de hand van apparatuur die in het werkveld aanwezig is.” De transmitters zullen ook gebruikt gaan worden in de Associate Degree (AD) opleiding Instrumentation and Control Engineering (ICE). Dit is een twee jarige HBO-opleiding richting meet- en regeltechniek die HBO Drechtsteden ontwikkelt in samenwerking met diverse bedrijven.

Samenwerking wordt voortgezet 
DuPont Dordrecht heeft al eerder apparatuur aan het Da Vinci College geschonken. In maart 2017 werd de onderwijsinstelling verblijd met een kalibratietestbank. Deze bank heeft nu een plek op het meet- en regelplein in de Duurzaamheidsfabriek in het Leerpark. Studenten Procestechniek en Middenkaderengineering niveau 3 en 4 leren op deze machine hun apparatuur door te meten en te kalibreren. Daarbij gaat het vooral om apparatuur die onder druk staat of onder druk betrouwbaar moet werken. DuPont en het Da Vinci College ontwikkelden samen een opleidingstraject voor het gebruik van de kalibratiebank. DuPont assisteerde bij een train-de-trainertraject, waarin de docenten alle ins en outs van de testbank leerden. Het bedrijf droeg ook bij aan de lesstof over de kalibratiebank voor studenten.