De nieuwe editie van Dupont Inzicht staat online, met als thema ‘’toekomstgericht‘’

Dit voorwoord schrijf ik in mijn werkkamer thuis. Thuiswerken is de nieuwe realiteit voor veel collega’s, in Dordrecht, maar ook bij de andere vestigingen van DuPont in de wereld. De coronacrisis heeft de wereld in haar greep, en het ziet er niet naar uit dat die situatie snel zal veranderen.


Ondanks de huidige beperkingen doen we bij DuPont Dordrecht zoveel mogelijk wat we altijd al deden. Zorgen voor een goed product - de kunststof Delrin® - geproduceerd op een verantwoorde 
manier voor zowel de omgeving als onze medewerkers, binnen de vier kernwaarden van DuPont. Onze medewerkers volgen op het terrein strikte regels om besmetting met het virus te vermijden en worden opgeroepen die ook privé te blijven toepassen. Wie thuis kan werken, werkt vanuit huis. Als managementteam hebben we een verdeling gemaakt wie er op welk moment op het terrein aanwezig is om vragen van medewerkers te beantwoorden en beslissingen te nemen. Verder vindt veel overleg plaats via de computer om met elkaar te bepalen wat er moet gebeuren om de fabrieken veilig te laten draaien. Want de vraag naar ons product is gelukkig weer toegenomen!

Ondanks de aandacht voor interne zaken, zijn we de omgeving niet vergeten. De afgifte van een nieuwe milieuvergunning met scherpere normen en rekening houdend met de toepassing van de nieuwste technieken komt dichterbij. Daartoe staat het team van Roelant Rosman, de nieuwe manager voor gezondheid, veiligheid, milieu en kwaliteit, in nauw contact met de overheden. U maakt in deze DuPont Inzicht kennis met hem. Verder blijven we kijken waar organisaties in de Drechtsteden onze hulp kunnen gebruiken. U ziet in dit nummer enkele voorbeelden. De opleiding van jonge mensen blijft ook doorgaan. Leerwerkers bekwamen zich onder leiding van ervaren collega’s tot operator of onderhoudsmedewerker, en stagiairs doen bij ons praktijkkennis op naast de theorie van school of universiteit. U leest de ervaring van één van hen. 

Lees de nieuwsbrief hier

Ondanks de nieuwe realiteit blijven we natuur-lijk bereikbaar voor vragen en opmerkingen, juist nu. Aarzel niet om het contactformulier op deze website in te vullen. We horen graag van u!

Govert Griffioen

Directeur DuPont Dordrecht