DuPont kondigt nieuwe en langdurige verplichtingen aan met betrekking tot PFAS chemicaliën

Als een verantwoordelijke partner bij het aanpakken van zorgen over de gezondheid en milieueffecten van per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS), heeft DuPont op 28 augustus 2019 een reeks uitgebreide toezeggingen bekendgemaakt met betrekking tot het gebruik van deze stoffen. De toezeggingen vertegenwoordigen zowel nieuwe als versterkte standpunten met betrekking tot duurzaamheid en milieubeheer en chemisch beheer.

PFAS is een groep chemicaliën die perfluoroctaanzuur (PFOA), perfluoroctaansulfonzuur (PFOS), GenX en andere chemicaliën omvat en door veel fabrikanten al sinds de jaren 1940 in een breed scala aan industriële en consumentenproducten en brandbestrijdingsschuim wordt gebruikt.

 DuPont maakt geen PFOA, PFOS of GenX. Verder heeft DuPont nooit brandblusschuim geproduceerd of verkocht. Hoewel het gebruik van andere PFAS een fractie is van een percentage van het totale PFAS dat wereldwijd wordt gebruikt, streeft het bedrijf waar mogelijk actief naar alternatieven in zijn productieprocessen.

Als een op wetenschap gebaseerd bedrijf leert DuPont constant uit het verleden om te innoveren voor de toekomst - in ons beleid en onze protocollen en in onze producten. De toezeggingen helpen ervoor te zorgen dat de acties van het bedrijf aansluiten bij de verwachtingen die het bedrijf van zichzelf heeft en bij de verwachtingen van de gemeenschappen die het bedrijf dient."

 Veiligheid, gezondheid en bescherming van de planeet zijn kernwaarden bij DuPont. Die  kernwaarden naleven, is wat het bedrijf toezeft aan zijn medewerkers, klanten en de gemeenschappen waarin het actief is. Als zodanig verbindt DuPont zich tot het volgende:

  •  Eind 2019 zullen we het gebruik van lange-keten-PFAS bij recent geïntegreerde operaties elimineren.
  • Eind 2021 zullen we de aankoop en het gebruik van alle brandbestrijdingsschuimen die met PFAS op onze locaties zijn gemaakt, elimineren.
  • We zullen onze sites met een PFAS-voetafdruk blijven verbeteren.
  • We ondersteunen de Amerikaanse EPA en wereldwijde regelgevende inspanningen om op wetenschap gebaseerde richtlijnen voor PFAS te ontwikkelen en verbinden ons ertoe aan deze vereisten te voldoen in onze wereldwijde activiteiten.
  • Vanaf 2020 verwachten we gratis toegang te bieden tot onze software voor productbeheer, royaltyvrije licenties te verlenen aan anderen die PFAS-sanering willen nastreven met behulp van onze PFAS-waterbehandelingsharstechnologieën, en subsidies aan universiteiten en andere onderzoeksinstituten voor nieuwe, innovatieve PFAS-saneringstechnologieën.
  • Ook vanaf 2020 verwachten we externe experts toe te voegen als aanvulling op onze bestaande beoordelingsprocessen voor het gebruik en de behandeling van zorgwekkende stoffen.
  • Ten slotte zullen we onze voortgang delen in het nakomen van deze verplichtingen.

 De toezeggingen zijn bedoeld om het huidige beheer van chemicaliën en rentmeesterschap te versterken, zodat de nieuwe productie- en supply chain-keuzes van DuPont overeenkomen met onze verplichtingen ten aanzien van duurzaamheid, onze klanten en de gemeenschappen waarin het bedrijf actief is.

 DuPont werkt samen met klanten en marktleiders op het gebied van veiligheid, gezondheidszorg, voeding, elektronica, mobiliteit en constructie om baanbrekende, innovatieve oplossingen te leveren voor enkele van de grootste uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd.

 Bekijk hier de toezeggingen (in het Engels).

Bezoek ons ​​voor meer informatie op www.dupont.com/pfas