DuPont introduceert nieuwe merkidentiteit op weg naar toonaangevende innovatie-onderneming

8 oktober 2018

Met de onthulling van een nieuwe, wereldwijde merkidentiteit en een nieuw logo, zet DuPont de volgende stap om het nieuwe DuPont te worden. Ruim 200 jaar al staat DuPont synoniem voor levenveranderende ontdekkingen en wetenschappelijke kennis, terwijl wij onszelf ondertussen steeds opnieuw hebben uitgevonden. De nieuwe identiteit en het nieuwe logo geven uiting aan ons erfgoed, terwijl ze tegelijkertijd onze focus op een klantgeleide innovatiestrategie en doelgerichte cultuur uitdrukken.

DowDuPont heeft in februari 2018 aangekondigd dat de Specialty Products Division van de onderneming de naam DuPont zal dragen, wanneer dat een zelfstandig onderneming zou worden. De verwachting is dat dit op 1 juni 2019 zal plaatsvinden, op voorwaarde dat de raad van bestuur van DowDuPont hiermee akkoord gaat en onder voorbehoud van andere gebruikelijke voorwaarden. 

“Onze nieuwe identiteit is een van de vele stappen die wij zetten in de transformatie van DuPont en het onderstreept wat wij doen: onze klanten helpen om complexe problemen op te lossen en om hun beste ideeën om te zetten in echte producten en oplossingen,” zei Barbara Pandos, chief communications officer van de Specialty Products Division van DowDuPont. “Het behoudt de geërfde vorm van het markante DuPont ovaal, dat ruim honderd jaar een kenmerk van kwaliteit, prestatie en vertrouwen heeft uitgedragen, maar het wordt niet langer ingeperkt door een ovaalvormige band – juist daardoor geeft het uiting aan een gemeenschappelijke en open stroom aan ideeën en innovatie.”

 Als toonaangevende innovatie-onderneming ontdekt en levert DuPont waardetoevoegende, gespecialiseerde oplossingen die duurzame vooruitgang bevorderen en het dagelijkse leven van mensen verrijken. Het doel van het nieuwe merk van DuPont – “De wereld sterker maken door middel van wezenlijke innovaties die tot voorspoed leiden” – bouwt voort op een rijke historie van ontdekkingen en vooruitgang. Kevlar® vezel, Tyvek® hoogwaardige materialen, Sorona® vezel uit hernieuwbare bronnen en Danisco® voedselingrediënten zijn enkele voorbeelden van de bekendste merkproducten van DuPont. Aan de nieuwe DuPont portefeuille wordt onder meer Great Stuff™ isolatie- en afdichtingsschuim toegevoegd.

 Vanaf vandaag zal het nieuwe logo te zien zijn op onze digitale kanalen. Verpakkingen en ander beeldmateriaal zullen in de loop van de tijd geleidelijk vervangen worden, nadat de nieuwe onderneming is gelanceerd.

 Voor meer informatie en beelden over de reis die wij met ons merk maken en de geschiedenis ervan, bent u welkom op www.new.dupont.com. U kunt ons ook volgen op Twitter @DuPont_news met de #makersofnew.